Vés al contingut
Hàbits envelliment saludable_El Tossalet

4 hàbits per un envelliment saludable

Hàbits envelliment saludable_El Tossalet

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) declara que entre els anys 2015 i el 2050, gairebé es duplicarà el percentatge de persones més grans de 60 anys a tot el món. Tot i que no totes les persones envellim igual, hi ha factors que influeixen en la qualitat de vida de la gent gran i molts impliquen hàbits que són importants ja a tenir en compte des de la joventut.

L'envelliment actiu o saludable es defineix com el procés del manteniment de la capacitat funcional que possibilita un major benestar en la vellesa, i requereix la implicació no només de les persones grans, sinó de tota la comunitat. 

A continuació us presentem 4 hàbits recomanables per aplicar des d'avui mateix perquè l'envelliment sigui el més saludable possible: 

✔️ Alimentació saludable i equilibrada: cada persona té les seves pròpies necessitats. Però cal que la dieta sigui adequada, com la mediterrània, que prevalgui els aliments de temporada i proximitat. Consumint en gran manera fruita, verdura i fibra. Evitant els hàbits de consum d’alcohol o tabac.

✔️ Activitat física i moviment: L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana que les persones de més de 65 anys incorporin 30 minuts d'activitat física a la seva vida diària. Es recomana ser constants, estar en moviment i és important tonificar el cos i enfortir els músculs per enrederir la sensació de fragilitat. Com per exemple:

• Pujar i baixar escales
• Fer exercicis de mobilitat, flexibilitat, tonificació i força
• Taitxí o Yoga
• Passejar 

✔️ Relacions socials i amb la família: les relacions humanes són bàsiques per a l'estabilitat i la seguretat emocional de la persona. Aquests vincles influeixen sobre els estats psicològics o cognitius de la persona gran: l'autoestima i la sensació de benestar. Per tant, és important que la persona se senti acompanyada i atesa. 

✔️ Activitats d’oci i d’interès: una persona gran ha de mantenir-se ocupada sempre que el seu estat de salut ho permeti. Fent activitats que li agradin i les gaudeixi.