Vés al contingut
Blog_El Tossalet

Blog

La importància de les relacions socials durant la tercera edat

Des de l’inici de les civilitzacions els éssers humans hem necessitat viure en comunitat, no només per la lluita per la supervivència, sinó també per donar cobertura a les nostres necessitats emocionals, és a dir, sentir-nos estimats, protegits i reconeguts socialment.La interacció social continua sent crucial a mesura que envellim.

El Tossalet: Un dia ple de creativitat i emoció

7 de Teatre, la comunitat de teatral local de Cervià de les Garrigues, ens ha visitat a la residència de gent gran El Tossalet. On vam viure un dia extraordinari!En una jornada plena de creativitat i emoció, vam ballar, vam cantar, vam compartir històries i algunes les vam representar a través de l'art escènic.Es va generar un ambient molt acollidor i d'alegria, ja que es van fer improvisacions úniques amb attrezzo i vestuari proporcionat per la mateixa residència.

Els beneficis de la fisioteràpia respiratòria per a la gent gran

La fisioteràpia per a la gent gran, o fisioteràpia geriàtrica, és important per a la salut física de les persones de la tercera edat. Els beneficis físics són múltiples! D'una banda, serveix per detectar lesions i prevenir-les i de l'altra, es fomenta l'autonomia de la persona gran i incrementa la seva seguretat i autoestima.Hi ha diferents tipus de fisioteràpia per a la gent gran.

Hem instal·lat plaques solars a El Tossalet

A la residència i centre de dia El Tossalet hem instal·lat plaques solars amb l’objectiu de reduir la despesa energètica i contribuir en la millora del medi ambient a través de l’energia renovable, la qual cosa ajuda a reduir els efectes nocius del canvi climàtic.Aquesta instal·lació fotovoltaica d'autoconsum utilitza el sol per a generar electricitat mitjançant els panells solars fotovoltaics. Entre els principals avantatges destaquem:Estalvi en la factur

La calor ja és aquí! Consells per a les persones grans

L'estiu pot ser una època desafiadora per a la salut de les persones, i especialment per a la gent gran, ja que la seva salut més delicada pot veure's afectada per les altes temperatures. Així doncs, tant per a aquelles persones que viuen soles com per a les que viuen en una residència o centre de dia, és crucial prendre precaucions addicionals per a protegir-se duran els mesos de més calor. 

Consells que fa la Salut essencials per a prevenir els cops de calor:

5 beneficis del ball per a la gent gran

El ball per a la gent gran és sens dubte una de les activitats físiques més divertides, però, més enllà de l’entreteniment, també aporta molts beneficis per a la salut, ja que és perfecte per a posar en forma el cos i eliminar l'estrès!

 

5 beneficis del ball per la ment i pel cos: 

 

5 consells per cuidar la salut mental de la gent gran

La pandèmia ha tingut un gran impacte perquè, entre altres conseqüències, ha deixat al descobert que totes les persones podem ser vulnerables i tenim probabilitats de patir un problema de salut mental al llarg de la nostra vida. Per això, una bona prevenció és imprescindible.

Hi ha diversos hàbits que poden ajudar-te a viure amb la millor qualitat de vida possible i tenir cura de la nostra salut mental: 

El benestar emocional de la gent gran a través dels gossos

La Residència i Centre de Dia El Tossalet, que forma part de la Fundació Persona i Valors, ha portat a terme un taller de teràpia assistida amb gossos per treballar la memòria i el benestar emocional entre les persones residents. La Boira i la Nata són les dues gosses que han participat en aquest taller que se suma al conjunt d’activitats adaptades als interessos, necessitats i gustos de les persones grans. 

4 hàbits per un envelliment saludable

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) declara que entre els anys 2015 i el 2050, gairebé es duplicarà el percentatge de persones més grans de 60 anys a tot el món. Tot i que no totes les persones envellim igual, hi ha factors que influeixen en la qualitat de vida de la gent gran i molts impliquen hàbits que són importants ja a tenir en compte des de la joventut.

Nova residència per a persones grans

El Tossalet, nova residència familiar, pròxima i amb vistes espectaculars!

El Tossalet obrirà les portes aquest febrer, una residència, centre de dia i ajuda a domicili per atendre a persones grans i les seves famílies a Cervià de les Garrigues, Lleida. Un concepte familiar, arrelat al territori, amb noves instal·lacions i amb unes vistes magnífiques a la muntanya.