Vés al contingut
Formació_Atenció Sociosanitària_Fundació Cerca

5 consells per cuidar la salut mental de la gent gran

Consells salut mental gent gran_El Tossalet

La pandèmia ha tingut un gran impacte perquè, entre altres conseqüències, ha deixat al descobert que totes les persones podem ser vulnerables i tenim probabilitats de patir un problema de salut mental al llarg de la nostra vida. Per això, una bona prevenció és imprescindible.

Hi ha diversos hàbits que poden ajudar-te a viure amb la millor qualitat de vida possible i tenir cura de la nostra salut mental: 

✔️ Alimentació. Sens dubte, un dels principals elements és tenir una bona alimentació. Segueix una dieta variada, ja que com més variada sigui una alimentació, més opcions disposem de cobrir l’aportació nutricional que el nostre cos necessita. Per a això, aposta per diferents tipus de fruites i verdures i evita en la mesura que sigui possible: brioixeria, plats precuinats, begudes ensucrades, alcohol, productes refinats, fregits i els aliments processats.

✔️ Activitat física. La pràctica d’exercici físic de manera regular té beneficis en la salut mental, ja que ajuda a millorar l’estat d’ànimCaminar, anar amb bicicleta, fer activitats diàries d’una manera activa, fer esport o fer gimnàstica t’ajudarà a millorar l'estat d'ànim, millorar l'equilibri i la postura, s'adorm millor, millora la memòria i fomenta l'autonomia.

✔️ Dorm bé. Un bon descans ajuda directament al benestar emocional i és essencial per a la qualitat de vida de les persones en totes les etapes de la seva vida. En el cas de les persones adultes, el nombre mitjà d’hores que es recomana dormir és entre 7 i 8.

✔️ Comunicació. Les relacions socials són fonamentals. Conèixer a gent amb la qual poder ampliar el nostre cercle social, compartir experiències, donar el teu punt de vista i escoltar el dels altres, ens ajudarà a tenir una actitud més positiva davant la vida. 

✔️ ​​​​Activa't mentalment. No només cal cuidar el cos. Mantenir-se actiu "mentalment" també és molt important per a un bon estat emocional.  Aprèn un nou idioma, practica la fotografia, llegeix llibres/revistes, practica jocs de taula, posa't a estudiar o fes qualsevol mena de taller o activitat artesanal. A més d'aprendre i mantenir la ment activa, coneixeràs a persones noves i podràs relacionar-te.