Vés al contingut
Residència de gent gran

La calor ja és aquí! Consells per a les persones grans

Residència de gent gran

L'estiu pot ser una època desafiadora per a la salut de les persones, i especialment per a la gent gran, ja que la seva salut més delicada pot veure's afectada per les altes temperatures. Així doncs, tant per a aquelles persones que viuen soles com per a les que viuen en una residència o centre de dia, és crucial prendre precaucions addicionals per a protegir-se duran els mesos de més calor. 

Consells que fa la Salut essencials per a prevenir els cops de calor:

✔️ Mantenir-se hidratat: Beure líquid regularment és fonamental per a prevenir la deshidratació. És recomanable beure aigua amb freqüència i evitar les begudes alcohòliques. 

✔️ Refrescar-se i vestir roba adequada: Opteu per roba lleugera, transpirable i de colors clars que ajudi a mantenir el cos fresc. A més, utilitzeu un barret o una gorra per a protegir-vos del sol, unes ulleres de sol i crema solar.

✔️ Evitar el carrer durant les hores de major calor: Intentar romandre a l'ombra durant les hores més càlides del dia, normalment és al migdia. I aprofitar les primeres hores del matí o les tardes, quan fa menys calor, per a fer les activitats a l'aire lliure. 

✔️ Mantenir la llar fresca: Tancar persianes i finestres on toca el sol, obrir les finestres a la nit per refrescar la casa i passar més temps a les habitacions més fresques de la llar. Si teniu accés a aire condicionat, utilitzeu-lo per a mantenir una temperatura agradable. A l'estiu es recomana a 26º. En cas contrari, utilitzeu ventiladors i obriu finestres per a crear corrents d'aire. 

✔️ Mantenir una alimentació equilibrada: Consumir aliments frescos i saludables és clau per a mantenir-se sa durant l'estiu. Opteu per fruites i verdures riques en aigua com la síndria. Eviteu menjars calents.