Vés al contingut
Beneficis ball gent gran_El Tossalet

5 beneficis del ball per a la gent gran

Beneficis ball gent gran_El Tossalet

El ball per a la gent gran és sens dubte una de les activitats físiques més divertides, però, més enllà de l’entreteniment, també aporta molts beneficis per a la salut, ja que és perfecte per a posar en forma el cos i eliminar l'estrès!

 

5 beneficis del ball per la ment i pel cos: 

 

✔️ Augmenta l’energia i la condició física. El ball millora el rendiment físic de la persona gran, millora la seva coordinació i equilibri, ja que ballar implicar moure'ns, fent que augmentin els seus nivells d’energia i que estigui més activa i alegre.

✔️  És beneficiós per al cervell. És un dels millors remeis naturals contra l’envelliment cerebral, ja que és una activitat que ens ajuda a exercitar la memòria, l’atenció i la coordinació dels nostres moviments.

✔️ Elimina l’estrès i la depressió. S’ha comprovat que el ball ajuda a reduir l’estrès i la simptomatologia depressiva. Regulant els nivells de serotonina i dopamina. 

✔️  Millora la confiança i l'autoestima. El ball ajuda a agafar confiança en un o una mateixa i a connectar amb el cos. 

✔️ Ajuda a socialitzar-se i evitar l’aïllament. Ballar generalment és una activitat que es desenvolupa per parelles o en grup, per tant, és un moment per relacionar-nos tots i totes a la residència i centre de dia. La socialització amb la resta de companys i companyes contribueix a tenir una actitud més alegre i positiva. Per tant, el ball és un bon moment per ajudar als residents a sentir-se motivats i a socialitzar, el que millora el seu estat d’ànim i la seva qualitat de vida, ajudant a vèncer la timidesa i allunyant-nos la soledat.