Vés al contingut
Qui som_El Tossalet

Qui som?

Residència, centre de dia i àpats en companyia 

El Tossalet és una Residència i Centre de dia per a persones grans, situada a Lleida, a Cervià de les Garrigues (Lleida) gestionat per la Fundació Persona i Valors des del 2021. És un centre especialitzat en persones grans amb necessitats específiques.

Té un concepte familiar, ja que compta amb 22 places per garantir la màxima qualitat d’atenció a les persones residents i 20 places al centre de dia.

Situada en un entorn privilegiat i amb instal·lacions noves, espaioses i agradables

 

Terrasses_El Tossalet

Una residència familiar, pròxima i amb vistes espectaculars

Model centrat en la persona gran

El Tossalet té un model d’atenció integral centrada en la persona, amb un Pla d’Atenció Individualitzat, amb estades permanents, temporals, convalescents o de respir.

L'atenció centrada en la persona (ACP) és el model d'atenció que desenvolupem en els nostres centres residencials, centres de dia i el Servei d'Ajuda a Domicili de gent gran. Aquest model pren com a eix principal la qualitat de vida de la persona, preservant el seu context cultural i sistema de valors. L'atenció s'organitza tenint en compte els seus objectius, expectatives i inquietuds, així com el seu estat psicològic, físic i grau de dependència. 

Des de fa un temps, hem introduït en els nostres serveis el model europeu del Suport Auto-dirigit (Self-directed Support). 

 Suport Auto-dirigit

Donem suport i acompanyem en la presa de decisions a les persones grans, a fi que tinguin en tot moment la possibilitat de fer efectius l’elecció i el control sobre com s’organitza l’acció o pla de suport per assolir els resultats acordats amb els/les professionals, a partir de les seves voluntats i els seus drets.

Des de fa un temps, hem introduït en els nostres serveis el model europeu del Suport Auto-dirigit (Self-directed Support). que busca garantir i preservar aquest enfocament: donar suport i acompanyar en la presa de decisions a les persones ateses, amb la finalitat que tinguin en tot moment la possibilitat de tenir el control sobre com s’organitza l’acció o pla de suport per assolir els seus resultats acordats amb els/les professionals, a partir de les seves voluntats i els seus drets.

Aquest model busca empoderar a les persones grans perquè prenguin el control de la seva pròpia vida i pugui tenir el dret de prendre decisions informades sobre els serveis i recursos que necessita.

Fundació Persona i Valors

El Tossalet forma part de la Fundació Persona i Valors, una entitat sense ànim de lucre, que forma part de la Coordinadora Sinergia Social.

Actualment, la Fundació també gestiona una altra residència des de fa 10 anys a Lleida: Pare Pacífic.

La Residència Pare Pacífic està situada al centre del terme municipal de Vilanova de Bellpuig (Lleida). L’equipament residencial és un edifici de nova construccióinaugurat l’any 2011, projectat arquitectònicament per donar la millor atenció als i les residents.

Vistes_El Tossalet

Amb les millors vistes del poble de Cervià de les Garrigues!